Hem Skrivande Skrivkonst

Skrivkonst

av tinasinreoas

Startade morgonen en stund med min man. Bara vi två i morgongryningen. Efter en stund när han hade åkt så blev det att skriva igen. Jag skriver och skriver samt lär mig massor.

När han sedan åkte iväg så började jag slutföra min uppgift jag hade att göra. Jag sätter mig i min skrivarhörna, låter kaffet finns i min kopp som jag sippar ifrån. En behaglig känsla av lugn och fokuserad infinner sig hos mig och den kreativa känslan ökar.

Nu är uppgiften klar och ivägskickad, vilket gör att jag kan fokusera mera på min egna bokskrivande. Imorgon eftermiddag så blir det en träff där vi skall redovisa hur långt vi har kommit i våra bokprojekt. Jag har skrivit förorden och  rubrikerna till de innehåll jag skall nu fylla. En ny värld som jag tidigare skummade igenom men som jag nu gör en djupdykning i, där jag lär mig massor.

Mina val i hur jag vill ha det, både när jag för stunden och till de val jag vill göra i hur boken/häftet skall se ut.

Har du tänkt på hur ordens betydelse kan tolkas och se ut? Jag menar att vi ofta formulerar oss i ord för vårt inre uttryck, men vart kommer vårt inre uttryck ifrån? Kommer våra inre uttryck från hjärtat eller från hjärnan? Att vi dessutom när vi skriver ger olika betydelse i det vi skriver. Visst är det intressant?!

Som till exempel när jag skriver bok/ häfte, jag har alltså givit mer plats åt bok och mindre plats åt häftet, då jag placerar detta ordet bok först innan häftet kommer.

Ordet man skrivs ofta istället för att skriva Jag, Vi och Ni, som till exempel man borde göra så. Man tycker att det vore riktigt. Det vi gör är att vi förstärker ordet som egentligen är opersonligt och även i maskulin form.

Jag märker och känner genom orden.

Jag önskar dig en fin onsdag!

Skrivkonst

Du kanske också gillar

4 kommentarer

anitabirgitta 31 oktober, 2018 - 13:14

Så roligt att skriva. Jag hejar på dig!

Svar
Tina 31 oktober, 2018 - 13:34

Tack Anita Birgitta!

Jag fick nyss respons av min lärare att jag gjorde hennes dag vilket värmde extra gott i mitt hjärta samt stående ovasionen om min uppgift. Jag blev helt tagen faktiskt då jag inte hade förväntat mig detta.

Tack även till dig som supportrar mig och tror på mig ???

Allt gott min vän ??

Svar
Carina 2 november, 2018 - 10:08

Åh vad roligt det låter! Åh jag skulle nog behöva en sådan kurs <3
Har läst om din intensiva och spännande tid. Så himla skoj!
Kram

Svar
Tina 2 november, 2018 - 10:09

Tack Carina!
Kram ?

Svar

Skriv gärna en kommentar

Denna hemsida använder cookies. Det gör att upplevelsen av den blir bättre. Genom att fortsätta på min hemsidan godkänner du min policy. Acceptera Läs mer...