Hem Skrivande Bokprocess av min första bok

Bokprocess av min första bok

av tinasinreoas

Min första bokprocess.. En bokprocess som sker stegvis och går över tid. Jag har faktiskt tänkt länge på att skriva bok men aldrig kommit till skott. Infallsvinklarna till att skriva min bok har varit många. Jag har inte fått till någon struktur till hur jag skulle kunna komma igång med mitt skrivande till min tilltänkta bok.

Så en dag möttes jag av en bekant som frågade mig om att komma på en kurs i att skriva en bok. Detta ledde till att jag fick den strukturen, jag så väl behövde för att komma till skott med skrivandet!

Därefter så byggdes min struktur vidare på rubriker, antal sidor och att det skulle bli ett häfte där ämnet är fakta. Texten har byggts vidare, sidorna har blivit fler och balansen med hur mycket som skall få komma med!

Tidigare, vid ett helt annat tillfälle och årtal så började jag med att skriva för att få till en bok i samma ämne. Jag använde mig då av programmet Scrivener. Jag kände justdå vid den tidpunkten att det kändes svårt med Scrivener och jag fick helt enkelt inte till det. Bokprojektet lades ner från min sida.

Utöver mitt skrivande så går jag en distanskurs i att skriva texter. Det ger mig reflektioner över hur jag kan utveckla mig  i mitt skrivande.

Granskning av min bok:

Jag har imorgon på mig att skriva så klart jag kan, så att en person kan granska mitt innehåll och tycka till om detta. Personen i fråga har mycket goda kunskaper i ämnet. Det är väldigt viktigt för mig vid vårt möte på tisdag att allt jag nu har skrivit och ritat  klart  kan ges över för granskning. Jag läser mina egna texter gång på gång så väl i datorn som i utskriven på papper där jag kan ändra mina ord och meningar, stryka över och skriva nya ord. En process i sig att se orden och dess betydelse. Jag har ju även låtit några få andra se min text för att granska den, för dess innehåll, meningsuppbyggnad och felstavning.

Många gånger är det så lätt att orden stannar kvar i huvudet istället för att komma ut på pappret. Det känns faktiskt lite pirrigt att snart är det klart så långt det går med granskningen och därefter är det möjligt med några granskningar till om jag behöver rätta lite till i mitt manus.

Upplägget:

För ögonblicket lägger jag upp mina texter i Word vilket är lite jobbigt då jag ändrar eller skriver lite till i texterna så flyttar sig all text. Dessutom så är inte sidorna i boken i numrerad ordning. Ni vet säker att framsidan sitter ihop med baksidan till ett A4 papper. Att vika ett A4  blir sedan till A5 papper.Att få till den rätta ordningen var inte lätt.

Varför vill jag då ha det i A5 format?   Jo för att det skall vara lätt i att ha i handen.

Varför lättläst och lättförståeligt? Jo för att min bok skall lätt kunna läsas av många människor. Likt en handbok och inte som en novell eller roman. Det är ju i botten en faktabok som jag håller på att göra.

Funderingar:

Detta med hur många sidor boken skall innehålla beror faktiskt lite på. Tanken med bokprocessen är en process där det finns en början på 40 sidor, men har nu utökats för stunden till 48 sidor. Det är möjligt att det blir fler sidor innan allt är klart. Jag vill inte begränsa mig, men heller inte sväva ut i min bok. Det skall hålla en röd tråd med viss struktur.

Så håll nu tummarna så att att allt går vägen och blir så klart som det bara går till imorgon kväll!

Önskar Er en fin kväll och en skön morgondag!

Bokprocess av min första bok

Du kanske också gillar

1 kommentar

Carina 11 december, 2018 - 11:10

Hoppas att allt har gått bra !
Kram

Svar

Skriv gärna en kommentar

Denna hemsida använder cookies. Det gör att upplevelsen av den blir bättre. Genom att fortsätta på min hemsidan godkänner du min policy. Acceptera Läs mer...