Hem Skrivande Skrivprocess

Skrivprocess

av tinasinreoas

Skrivprocess för debutbok

Jag blev så otroligt glad idag när jag fick e-post. Det var så att jag hade skrivit igår till de personer som skulle granska min bok och dess innehåll. Först var det sagt att det skulle vara en yrkesverksam person som skulle granska min skrivna text. Jag sa till den som skulle granska att om personen skulle tycka att innehållet av det jag skrev var bra, så fick personen gärna ge boken vidare till ytterligare en person till för granskning. Och så blev det, att nästa person håller nu på att granska min text. Den andra yrkesverksamma personen granskar hårdare, för det vet jag. Den sista person har alltså haft min bok sedan i julas.

Här sitter jag nu och med vetskapen att snart kommer min bok tillbaka till mig med synpunkter skrivna med blyerts. Först skriver jag med hjärtat och med passionen för det jag vill få fram. Det blir på något sätt blottat och känsligt på samma gång. Sedan ber jag om att få min text granskad av andra, att få höra deras åsikter om hur texten skall läggas upp och formuleras. Därefter kommer min text tillbaka med synpunkter som kan vara känsliga. Men jag vet ju att synpunkterna och granskningarna är bra för mitt utvecklande och för bokens bästa.

Snart får jag jobba vidare igen med min bok, ja jag säger ju bok fast sidoantalet är endast runt 40 sidor med omslag, alltså ett häfte i ett format av A5.

Oj vad jag kommer att vänta nu med spänning!

Jag ville så gärna dela med mig av processen om hur det går med mitt skrivande och min bok, då jag även skriver om annat här också.

Allt gott till Er 🙂

 

Du kanske också gillar

0 kommentar

Carina 9 januari, 2019 - 17:02

Åh….jag väntar med spänning på din bok <3

Svar
Tina 9 januari, 2019 - 18:23

Ja det skall bli så roligt att se vad andra tycker och jag har redan planer på bok nummer två 😀 Tack för din omtanke Carina <3

Svar
anitabirgitta 9 januari, 2019 - 19:40

Vad spännande! ser framemot din bok. Jag gillar även ditt skrivande här på din blogg. Ha en fin onsdag kväll

Svar
Tina 11 januari, 2019 - 12:29

Åh tack så mycket Anita Birgitta för dina ord!
Önskar dig en fin helg!

Svar

Skriv gärna en kommentar

Denna hemsida använder cookies. Det gör att upplevelsen av den blir bättre. Genom att fortsätta på min hemsidan godkänner du min policy. Acceptera Läs mer...