Hem Skrivande Blogginlägg kommer ut en gång i veckan

Blogginlägg kommer ut en gång i veckan

av tinasinreoas

Blogginläggen kommer att komma ut en gång i veckan för en tid! Om varför det kommer att komma ut så sällan kommer jag att berätta mer om i nästa inlägg. Förr har jag försökt att skriva inlägg måndag till torsdag. Och nu för en tid kommer det alltså att bli en gång i veckan.

Vad skall du göra i helgen? Skall du åka iväg någonstans? Berätta gärna vad just du skall göra för något?

Idag skall jag åka iväg tillsammans med yngsta dottern och titta på bio. Det var dottern som frågade om jag ville följa med. Självklart svarade jag! Det är härligt att få en stund med dottern och se på en film i biografen Nordisk Film här i Uppsala.

Själv skall jag åka iväg på en liten utflykt med min käre man på lördagen. Dottern skall vara med och arrangera en agilitytävling. En utflykt som kommer ge så mycket härligheter. Och vet du? Ännu är det en hemlis 🙂

Nästkommande vecka finns min man hemma och vi kommer att umgås och ha supertrevligt ihop!

Skrivläxa om sonett

Utöver min kommande helg så har jag just nu skickat iväg min skrivläxa till kursledaren. Denna gång handlade om sonett eller fri vers. Det blev en poesi i sonett som jag aldrig har gjort tidigare. Ovan att utöva detta, tittar jag i boken om hur övningarna skall gå till. Jag är säkert helt fel ute i hur man gör sonett, men vad gör det?!

Sonetten berörde mig när jag läste upp den för mig själv trots att jag aldrig hade gjort något liknande.

Här är min sonett utan bedömning ännu:

Sonetten

Den moderliga kärleken, var finns du?

Ömhet så törstande porlar i mitt inre

Saknaden finns här och nu

Tomheten blir större och inte mindre?

 

Mitt inre barn som söker

Gråter i tystnadens vrå

En moderlig beröring försöker

Det är inte lätt att tassa på tå

 

Att göra det bästa är nog

Även om det inte räckte

var det orden som tog

 

En tår i ögonvrån kommer upp

så borde det funnit

redan då en hjälpgrupp

Sonetten är skriven av mig Tina.

Jag kom på efteråt när jag hade skrivit sonetten att idag är det Internationella Kvinnodagen! Jag som hade skrivit om moder och barn! Så sammanträffande 🙂 <3

 

 

 

Du kanske också gillar

0 kommentar

Carina 8 mars, 2019 - 18:26

Vacker sonett <3
Njut av helgen och dina utflykter.

Kram

Svar
Tina 8 mars, 2019 - 18:51

Tack Carina! Önskar dig också en fin och mysig helg!

Svar

Skriv gärna en kommentar

Denna hemsida använder cookies. Det gör att upplevelsen av den blir bättre. Genom att fortsätta på min hemsidan godkänner du min policy. Acceptera Läs mer...