Hem Blogg Det här med blogg

Det här med blogg

av tinasinreoas
Det här med blogg och SEO, Google Search Console och mer därtillDet här med blogg

Det här med blogg och bloggandet i sig är otroligt givande. Det handlar ju om att skriva om det man vill få fram samt dela med sig något. En och annan bild kanske man vill dela med sig också.
För mig börjande bloggande som många andra. I en bloggportal som jag hade min blogg tidigare helt ovetandes om något annat än min text och mina bilder. Med tiden utvecklas intresset för att ha en egen blogg under mitt egna domännamn.  Flytta en blogg är ett kapitel som jag nämner här.

SEO

Utöver flytten av bloggen med wordpress.org och dess möjligheter så startade en utveckling som var enorm. Många valmöjligheter på olika saker.

Därefter kommer SEO (Sökmotoroptimering) som jag först tyckte var svårt men med tiden så har jag läst på om detta. En väldigt bra sidan som förklarar på ett bra sätt kan du läsa på Teknifik.

Google Search Console samt Google Analytic

När jag hade börjat att lära mig om SEO så kom detta med Google Search Console in och som jag också lärde mer om hos Teknifik. Ja Ni förstår att Teknifik har blivit lite av en uppslagsbok dit jag går in för att läsa på och fördjupa mig eller läsa om på nytt för att förstå bättre. Samt så läser jag om Google Analytic där också.

Sökmotorkonsult

Vill man som jag även kontrollera hur sin sajt mår så finns Sökmotorkonsult. Hemsidan deras har flera tips och råd som är väl värt att läsa och testa.  Här finns Sökmotorkonsults verktygsida. Testa och se hur din blogg mår, vettja!

Kolla om din blogg är mobilvänlig

Det skall även säga att jag fick från Sökmotorkonsult en chatt stund med en av det anställda och som tipsade mig om denna sida Mobilvänlighetstest. Den sidan så kan du kontrollera om din blogg är mobilvänlig och vad det kan tänkas vara för brister ifall det finns några.

Många aspekter att tänka på

För många bloggar läses ju som oftast i en mobil eller platta i antingen android eller i iOS samt med olika webbläsare. Det flesta kanske använder sig av Google Chrome kanske, om du inte har en Iphone eller Ipad. Har du Iphone eller Ipad så är det webbläsaren Safari.

Så utöver mitt/ditt skrivande på bloggen så bör många aspekter finnas med för att just din/min blogg finns tillgänglig för alla. För du vill väl att alla skall kunna läsa din blogg om det du skriver eller hur?!

Men det allra viktigaste är ändå att få skriva fritt som som man själv vill ha det och låt aldrig din kreativa förmåga minskas på grund av allt det andra tekniska runt omkring.

Du kanske också gillar

Skriv gärna en kommentar

Denna hemsida använder cookies. Det gör att upplevelsen av den blir bättre. Genom att fortsätta på min hemsidan godkänner du min policy. Acceptera Läs mer...