En magisk vacker väg- Tinas Inre Oas

Allt blir inte som tänkt

Allt blir inte som tänkt men det kan bli bättre!  Så blir det ibland. Jag började i morse med min stora intention att titta igenom mina ansökningar. Det gjorde jag. Sedan började jag med mitt pluggande i Photoshop för en stund.

Vips så blev det barnboksletande och videoskapande istället.

Utmattning och hjärntrött

När hjärnan tröttas ut och känslan av att inte råda över situationer träder in gör det hela svårare.  Allt blir inte som tänkt . Förr under en tid så har min hjärna känts som drogad och släcker ner allt så att jag somnar utan att jag vill det. Då hade jag utmattningsdepression. Hur mycket vilja jag än har haft så kommer den där vågen av utmattning som känns som en drog för mig, att någon söver ner mig utan min vilja. Nu igår börjar den där känslan igen att komma tillbaka, att bli drogad mot sin vilja.

Jag känner mig tröttare i hjärnan och reaktionen samt minnet sviktar när utmattning träder in. Jag behöver egentligen stänga ner allt digitalt och bara ta igen mig- återhämtning.

Återhämta sig  och stänga ner digitala sociala medier

Men hur lätt är det egentligen att bara stänga ner det digitala? Jag går ju på distanskurs och bör göra läxor varje dag. Jag ligger lite efter i kursen och vill ju jobba ifatt. Men istället blir det att jag får göra om och om igen för att jag inte förstår. Minnet sviker mig och jag behöver höra det igen och läsa det igen, samt se det igen för att komma ihåg.  Samt så gillar jag att skriva, förmedla och dela med mig. Det går liksom inte hop allt detta. Jag behöver…. låter krävande och jag ändrar mig till jag bör… och genast blir det lite snällare mot mig orden.

Känna in hur kroppen och själen mår och väga in balansen

Den fin stämmiga och högkänsliga själen med kroppen reagerar snabbt. Säger ifrån. Yrseln och illamående kommer och går ibland. Där emellan mår jag bättre än någonsin faktiskt. Jag väger balansen noga i mitt liv, så noga jag kan. Känner efter hur det känns i kroppen och i sinnet. Samtidigt kommer ett lyckorus över det framsteg jag har tagit på min livs resa.

Träning varje dag i lagom takt och mängd

Varje dag gör jag mina rörelseträningar ute i naturen. Jag verkligen älskar naturen och dess luft. Så varje morgon efter frukosten med vila så börjar jag min “träning” som jag kallar det för. Träningen sker i lugn och ro varje dag. Idag är det 30 dagar som jag har tränat.

Det bästa med detta är att jag inte har forcerat i min utveckling av träning. Förut så har jag forcerat direkt så fort det har gått. Någon har tidigare nämnt att jag inte har någon broms eller handbroms i mig.

Förr forcerade jag träningen vilket gav bakslag

Det var värre förr, men det kan ske även idag om jag inte är vaken på detta. Det var som om att när jag hade förmågan och kraften att accelerera så gjorde jag det direkt likt en Ferrari. Från ettans växel till högsta på nolltid. Så var det jämnt förut.

Nu vet jag bättre och lyssnar av min kropp för hållbart leverne

Idag både vet jag bättre, men också för att jag har bestämt mig för ett hållbart leverne att här skall det byggas upp från grunden, Göra allt starkare, såväl kropp, knopp som själ. Så jag tar det steg för steg. Tar det lugnt och lyssnar av mig själv.

Bryta mönster och beteende är ofta svårt och tar tid

Att byta mönster och beteende tar tid. Mycket är inlärt och ofta faller gamla mönster och beteende lättare in än ett nytt obeprövat. Likt en väl upptrampad stig är lättare att gå på som känns väl igen, det går liksom per automatik på något sätt. Att börja en ny stig där du inte vet vart du skall sätta fötterna och mindre vetande om hur det ser ut där du går, blir jobbigt till en början. Så kan jag nog enklast förklara när en byter och bryter mönster och beteende.

Min värk finns där fortfarande, fibromyalgi samt ischiasen

Värken finns där varje dag trots att jag tränar och rör mig. En del värk är med fibromyalgin och en del värk är från ischiasen. Så är livet och det gäller att förhålla sig till detta. Allt blir inte som tänkt! Jag trodde någonstans att värken skulle bli mindre eller rent av försvinna helt men istället fick jag ischiasen på köpet som jag aldrig tidigare haft. Som den optimist jag är så tror jag att detta är för mig ett ego av vanemönster som skriker åt mig. Att när jag håller mig kvar på den nya banan så att säga så kommer med tiden även värken och ischiasen att försvinna eller bli betydligt mindre. Det sägs att tankens kraft är mäktig så jag tror på detta.

Att våga fortsätta och samtidigt lyssna inåt

Men jag rör mig ändå i lagom mängd. Mitt fokus är att kunna lättare röra på mig med en starkare kropp och själ. Känna mig vigare. Då är träningen bra samt att inte äta godis,fikabröd,glass och desserter. Det har gått så fort att låta bli att ta det där onödiga som godis, fikabröd och allt annat och idag är det 66 dagar med uppehåll.

Utveckling som jag sökt till och som jag kan göra själv

Jag har sökt in på två olika kurser  för nästa år och i båda är det väldigt många sökande, så nu får jag se hur det går om jag kommer in på någon av dessa. Utöver detta så fortsätter jag att sats på mig själv och min personliga utveckling. Vad som ger mig energi! Återhämtning, balans och det kreativa skapandet. Jag verkligen älskar att få vara kreativ i olika former. Att se helheten och dess delar för att kreativt kunna skapa något. Skapa lösningar, skapa uttryck, skapa förändring är en del av detta. Allt blir inte som tänkt men det kan bli bättre 😀

Nu blir det till att ta en stunds frisk luft igen! Andas och landa i att jag mår bra!

Jag känner mig så stärkt i mig själv och jag älskar mina förändringar och jag tror på mig själv! Våga satsa på den jag är, lyssna på den jag är innerst inne! Det här kommer att bli superbra och jag njuter av resan på vägen i mitt bättre mående!

Kram!

 

0

Lämna ett svar

Andra inlägg

Du kanske också gillar

Bildstil och fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering Bildstil och fotoredigering är något jag önskar jag kunde läsa mer om och lära mig finna hur andra gör. För vad är

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok Telia- en tidsepok och ett avslut med en ny början. Det känns pirrigt och en aningen lite läskigt att inte längre ha

Den digitala kameran Canon

Den digitala kameran

Bilden ovan är från med min gamla digitala kameran  Canon EOS 450D, tagen på känsla och inget annat. Den digitala kameran som är så otroligt

att få till hotmail med outlook

hotmail med outlook

Alltså  hur har du gjort för att få till hotmail med outlook? Det var just det jag har undrat över  i flera dagar. Och hur

Här finner du mig också ifall du vill kika in

Tina Lennholm- Tinas Inre Oas

Det är jag som bloggar ~ Tina

Djur, Natur & Kaffe

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

Tina- Livsstil & Fotografering

Lever tillsammans med min älskade livspartner sedan 1983, vi har 3 vuxna barn och ett barnbarn.

Naturen finner jag rofylld och vacker. Min högsensitiva förmåga gör att jag går in med mycket känslor och ser det lilla vackra i något större.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Älskar hundar, katter & hästar! Djur har alltid funnits omkring mig oavsett om jag har ägt dom eller inte.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Börjar dagen med te, därefter blir det kaffe. Njuter gärna av min trädgård så fort solen skiner!

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Mina vänner beskriver mig som förtroendeingivande, humor, lugn, trygg, empatisk, lyssnande, delaktig, ärlig, givmild, omtänksam och naturlig.

KONTAKTFORMULÄR: