Att bestämma sig och sätta fokus på det

Hejsan på Er!  Att bestämma sig och sätta fokus på det är bland det svåraste, tycker inte du det också?

Just nu skriver jag här till dig för att jag vill dela med mig lite om vad som sker hos mig.

Ibland funderar jag om vad jag skall skriva här?! Det jag vet att det är en hel del som läser, men som inte kommenterar. Vem är du som läser mina blogginlägg?

Är du intresserad av det jag skriver?

Nåväl så har jag funderat på hur mycket jag skall dela med mig här av det som sker och samtidigt så vill jag så klar dela saker med dig ifall det kan vara något till nytta eller pepp.

Varför är det så svårt att bestämma sig och sätta fokus?

Att bestämma sig och sätta fokus på det är något jag verkligen har tagit tag i. Jag har förut velat saker väldigt starkt och jag har önskat, jobbat för det mål jag satt upp, men så faller det av någon anledning. Vet du varför det faller? Jo för jag har nyss kommit på att jag faktiskt skvalpar runt i ekan genom att ro lite si och så.

Det gör att när jag inte tar årorna i gemensam takt och i samma riktning, då far ekan runt istället för att komma någon vart. Så har det varit med mitt bestämmande! Jag har velat något så starkt, sedan när min omgivning önskar andra saker så har jag givit vika. Varför undrar du säkert? Jo för att jag älskar de människorna som finns omkring mig i min omgivning samt de jag inte känner vill jag väl. En dum idé faktiskt! Det där med att inte sätta sig själv i första rum, genom att var snäll men ändå målmedveten.

Vart finns mönstren och går det att bryta dessa?

Detta kommer inte av att någon som sagt det åt mig. Utan för att jag följer ett mönster genom min uppväxt. Att behaga andra, vara artig, stå till pass och finnas tillgänglig. Så varför bryter jag inte detta mönster? När ingen har sagt det till mig och inte heller krävt det utav mig?! Ja inte vet jag!

Så nu har jag sedan en tid bestämt mig att göra saker där jag inte skall vika undan för att det är smidigast,lugnast eller enklast så. Så klart får jag jobba på detta med att bestämma sig och sätta fokus på det.

Nu tar jag ekans åror och ror till Atlanten istället för lilla viken. Jag har fått nog av att skvalpa runt utan att komma något vart. Jag har satt mål, delmål och fokuset är på topp.

Det första jag gjorde var att känna efter om den skrivarkurs jag gick på gav mig något. Det gjorden den inte! Så jag bestämde mig istället för att kliva av kursen trots att jag gillar att skriva.

Det andra jag nu har gjort är att ha anmält till två kurser för vårterminen, men jag väljer bara en av kurserna. Ifall jag kommer in 🙂

Det tredje jag har gjort är att ändra mitt tankesätt och beteende. Träna mer med hunden Doris, gå promenader mer regelbundet och så göra övningarna som fysioterapeuten gav mig. Att bibehålla detta.

Fler saker har jag som jag vill göra och förändra för att komma till oceanen, men mer om det framöver 😀

Tjingeling så länge!

 

0

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. carina

  Du har tagit så himla bra beslut! Lite avis faktiskt då jag inte tycker jag gör det 😉

  Fortsätt att skriva vännen!
  Kram

  0
  1. tinasinreoas

   Åh tack för din kommentar här! Så glad jag blir 😀 men inte behöver du bli avis på mig <3 Dina beslut kommer jag lovar <3 och när du verkligen beslutar dig för något så där riktigt säkert bestämt dig så kommer du att se skillnader.

   Tack också för din uppmuntran i att skriva 🙂 Det uppskattar jag verkligen då jag tvekar många gånger att fortsätta med skrivandet. Det du gör är faktiskt att du peppar mig vidare i mitt skrivande.

   Kram och Trevlig Helg <3

   0
 2. Jeanette

  Hittade dig via Insta och via oss som är utmattade och som behöver ändra om lite (läs mycket) i våra vanor/ovanor🦋 Känner igen mig i det mests du skriver o fortsätt gärna.. går bredvid o kikar in här🎈
  Nette

  0
  1. tinasinreoas

   Åh tack Jeanette för dina ord!
   ja det där med att ändra om sig är en historia i sig 😀
   Tack för din uppmuntran i att jag skall fortsätta skriva och att du kikar in här. Det uppskattar jag väldigt mycket 🙂
   Önskar dig en fin dag på ditt sätt!

   Tina

   0

Lämna ett svar

Andra inlägg

Du kanske också gillar

Bildstil och fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering Bildstil och fotoredigering är något jag önskar jag kunde läsa mer om och lära mig finna hur andra gör. För vad är

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok Telia- en tidsepok och ett avslut med en ny början. Det känns pirrigt och en aningen lite läskigt att inte längre ha

Den digitala kameran Canon

Den digitala kameran

Bilden ovan är från med min gamla digitala kameran  Canon EOS 450D, tagen på känsla och inget annat. Den digitala kameran som är så otroligt

att få till hotmail med outlook

hotmail med outlook

Alltså  hur har du gjort för att få till hotmail med outlook? Det var just det jag har undrat över  i flera dagar. Och hur

Här finner du mig också ifall du vill kika in

Tina Lennholm- Tinas Inre Oas

Det är jag som bloggar ~ Tina

Djur, Natur & Kaffe

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

Tina- Livsstil & Fotografering

Lever tillsammans med min älskade livspartner sedan 1983, vi har 3 vuxna barn och ett barnbarn.

Naturen finner jag rofylld och vacker. Min högsensitiva förmåga gör att jag går in med mycket känslor och ser det lilla vackra i något större.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Älskar hundar, katter & hästar! Djur har alltid funnits omkring mig oavsett om jag har ägt dom eller inte.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Börjar dagen med te, därefter blir det kaffe. Njuter gärna av min trädgård så fort solen skiner!

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Mina vänner beskriver mig som förtroendeingivande, humor, lugn, trygg, empatisk, lyssnande, delaktig, ärlig, givmild, omtänksam och naturlig.

KONTAKTFORMULÄR: