Att bli tydlig med sina mål

Att bli tydlig med sina mål

Att bli tydlig med sina mål

Tänk att idag är det skärtorsdag fast på ett annorlunda sätt så här i dessa tider. Men det är inte det jag kommer att prata om här. Utan om hur en kan jobba vidare via checklista eller to-do-list som att bli tydlig med sina mål.

Hur brukar du göra när du vill få saker gjort?

Jag läste någonstans att om en inte har något mål att rikta sig emot så kommer du ingen vart även om du åker på havets vågor. Klokt tänkt och skrivet tycker jag. För om du inte bestämmer dig vad du vill göra och riktar in det på detta. Eller om du inte sätter det där målen och lägger fokus på det så kommer du inte dit. Ja jag vet låter väldigt krasst. Jag håller med! Hårda ord men ack så bra och sanna.

Om målen

Målen behöver inte vara stor och långt fram i tiden. Målen kan faktiskt vara väldigt vardagliga och väldigt nära.
Så hur kan en skapa delmål och mål i vardagen? Ja jag brukade förut ha mina mål i huvudet och tänkte på dessa.

Jag kan tala om att det fungerade så där. När jag skrev ner mina mål, prioriterade dessa så blev det genast synligare och tydligare, så jag såg dessa utanför mitt inre. Att ha mål och drömmar är viktigt och framför allt i dessa tider. Hur kommer du vidare till nästa steg? Vad är det som fattas och behöver fyllas på för att få dig vidare till nästa steg? Skriv ner frågeställningar och även dina svar för hur du vill att dina mål skall bli verkliga och närmare dig och din önskan. Ju mer vi gör slag i saken desto mer konkret blir det. Tydlighet och konsekvens. Bocka av, stryk det som är gjort och fyll på med det som behövs. Inget tvång som behöver utan som du vill, att du bör och kanske önskar dig innerst inne.

Exempel kan vara

Ett exempel på mål kan vara att gå en kurs eller få ett nytt yrke. Ett annat kan vara nya saker till hemmet eller ditt kommande yrke.
Så vad bör du göra? Skriv ner, sök på nätet vad du vill jobba med, eller ha i ditt hem, eller produkt för att få göra det du vill. Om du till exempel vill ha ett yrke som du gillar, vad krävs det då av dig? Komplettera kurser till det du redan har. Skriv ner och bocka av allt eftersom.

Vad är det du behöver?

Är det en produkt, till exempel en skrivare, en kamera eller något annat du behöver för att kunna jobba som du vill och önskar. Skriv ner den produkt du önskar och vill ha. Hur kan du komma dit för att kunna köpa den. Skriv ner delmål och mål. Beta av allt eftersom för att komma närmare det du önskar.

Jag har börjat skriva ner och tydliggöra

Jag har verkligen börjat att skriva ner mina delmål och mål. Ringar in det som är viktigt, stryker under det som inte bör glömmas bort. Ja för i all strävan om att nå sina mål så är det också viktigt att behålla sin inre känsla om vart du är på väg. Hur du mår och inte känner dig stressad för att forcera.

Tips om hur du kan göra för att bli tydlig med sina mål

Så just nu har jag skickat efter saker på nätet, alltså ringat in det som får mig att må bra. Ha saker om kring mig som ger mig glädje och stimulans i min kreativa förmåga. Dessutom har jag sökt till en helt ny kurs för mig. Först tänkte jag på  skrivarkurs igen, men bytte riktning för att utvecklas. Dessutom läser jag på via nätet om de mål jag vill komma till, får tips på böcker att läsa för att lära mig mer om det ämne jag vill lära mig om. Ja Du förstår säkert vad jag menar 🙂

 

Som ett litet påskägg så delar jag mig här en pdf-fil som du kan fylla i 🙂 <3 Håll till godo och låt pennan flöda här 😀

Här klickar du på länken för att kunna ladda ner Mina Anteckningar- Att bli tydlig med sina mål

Nu vill jag önska dig en fin påsk där du befinner dig! Vi hörs snart igen 🙂 Hej så länge!

1+

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. carina

  Härligt jobbat Tina!
  Ja påsken är inte som den brukar, men det blir bra det också <3
  Spännande att se vad du valt för inriktning nu?
  Njut av påsken
  Kram

  0
 2. tinasinreoas

  Tack Carina!
  Hoppas du haft en underbar påskhelg även om den kanske blev lite annorlunda 🙂

  Kram

  0

Lämna ett svar

Andra inlägg

Du kanske också gillar

En vändpunkt

En vändpunkt

En vändpunkt i livet på många sätt En vändpunkt när en gör förändring så sker det saker per automatik lite runt omkring. Min kamera Min

Porträttfotografering i Uppsala

Porträtt fotografering i Uppsala

Porträtt fotografering i Uppsala och med omnejd så som Sigtuna bland annat Porträtt fotografering i Uppsala eller strax utanför är något jag älskar att få

Bildstil och fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering Bildstil och fotoredigering är något jag önskar jag kunde läsa mer om och lära mig finna hur andra gör. För vad är

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok Telia- en tidsepok och ett avslut med en ny början. Det känns pirrigt och en aningen lite läskigt att inte längre ha

Här finner du mig också ifall du vill kika in

Tina Lennholm- Tinas Inre Oas

Det är jag som bloggar ~ Tina

Djur, Natur & Kaffe

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

Tina- Livsstil & Fotografering

Lever tillsammans med min älskade livspartner sedan 1983, vi har 3 vuxna barn och ett barnbarn.

Naturen finner jag rofylld och vacker. Min högsensitiva förmåga gör att jag går in med mycket känslor och ser det lilla vackra i något större.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Älskar hundar, katter & hästar! Djur har alltid funnits omkring mig oavsett om jag har ägt dom eller inte.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Börjar dagen med te, därefter blir det kaffe. Njuter gärna av min trädgård så fort solen skiner!

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Mina vänner beskriver mig som förtroendeingivande, humor, lugn, trygg, empatisk, lyssnande, delaktig, ärlig, givmild, omtänksam och naturlig.

KONTAKTFORMULÄR: