Augusti med all dess förändring

Augusti med all dess förändring

Augusti med all dess förändring är både vacker och i sin egna process.

När den där varma sköna augustivärmen kommer  så blir luften så härlig på ett helt annat sätt än i juni och juli. När jag sitter här vid min dator och skriver till dig så sitter rödhaken, en liten fågel och tittar på mig. Tänk så fort tiden har gått. Att vi redan är inne i augusti.

Det är väl i augusti med all dess förändring som skolorna börjar, arbetet kallar, färgerna med doften i naturen som förstärks. Augusti känns som ett avstamp till något nytt eller något som skall fortsättas på.

Hur känner du för augusti månad? Har du något på gång i denna månad? Eller finns det något du drömmer om som du längtar lite extra till så här på väg in i hösten?

Pluggar till hösten

Jag själv skall börja plugga igen 😀 Så himla härligt det skall bli och som jag längtar. Ett år av läsande, pluggande och träffande. Utbildningen som jag kommer att gå heter It-pedagog där vi kommer att träffas en gång per månad i skolans regi. Det är mycket där jag skall få utvecklas och lära mig. Allt från att skapa hemsidor som jag redan gör, men också programmering och den pedagogiska delen. Att kunna föreläsa och undervisa är en del i allt som denna utbildning ger. Spännande och jag antar att jag är nog den äldsta eleven där i vår kurs 😀 Den 21 augusti träffas vi på skolan för uppstarten och har undervisning så väl på fredagen som på lördagen. Utöver en helg i månaden så är skolarbetet på distans vilket passar mig perfekt.

Smärta i bäckenet

Till något helt annat men ändå som hör till viss del  till augusti med all dess förändring så skall jag till läkaren i mitten på denna månad. Imorgon träffar jag för första gången på väldigt länge min sjukgymnast.

Det är precis i dag 40 dagar av helvete. Ja du får faktiskt ursäkta mig för mitt språk, men det är så jag känner, alltså ett helvete. Jag trodde aldrig i min fantasi att jag skulle få så mörka tankar och känslor. Jag som alltid är så positiv i mitt tänkande och att göra saker som är positiva.

Men när smärtan från “hell” kom på besök den 27/6 bara så där utan orsak eller inbjudan. Helt plötsligt kände jag hur en varm vätska rann i min ryggmärgskanal. Jag blev överraskad för jag kände det så tydligt.
Därefter kom smärtan de luxe från tomma intet.
Värst har varit kvällar, nätter och morgnar. Att ta sig upp ur sängen, kippa efter luft för att smärtan tar mig med storm och jag tror inte för ett ögonblick att jag skall klara av mera.
Att resa mig upp från sängen eller stolen när smärtan gör att tårarna rinner, jag flämtar, kippar åter efter luft och tar mina händer på låren för att ens kunna resa mig upp.
Sedan kommer kapitlet om att gå därefter. Håller i mig i möbler och handtag för att ta ett steg i taget.

Bett om hjälp i sjukvården men inte fått någon hjälp

Det värsta av allt är att jag bett om hjälp via sjukvården men endast fått bedömningen muskulärt med recept på muskelavslappnande. Ingen röntgen trots att jag bad om detta. Det ansågs inte nödvändigt. Det jag funderar på är varför kom smärtan från ingenstans när jag mådde så himla bra i kroppen  och var på väg mot bättre hälsa. Varför får jag för det mesta muskelinflammationer och muskelsmärtor i någon form när jag är på väg mot bättre hälsa? Jag har försökt att googla mig fram uppkomsten av detta men inte fått något svar. Så du förstår kanske varför jag inte varit aktiv här. Jag har varit fullt upptagen med att överleva dag för dag med smärta.

Smärta i olika former och triggerpunkts behandling

Mycket smärta har jag varit med om i olika former som gjort mig begränsad i mina rörelser, men aldrig någonsin en smärta som detta som jag nu har. Igår var jag hos naprapaten Oskar. Han har hjälpt mig på vägen för att bli bättre. Akupressur eller som det heter i naprapatens språk- triggerpunkts behandling. Av 4 behandlingar hos Oskar, naprapaten så har 3 gånger varit som att röra om i ett getingbo efter själva behandlingen. Oskar trycker på en punkt där smärtan är som värst, håller kvar själva trycket till smärtan lättare. Fortsätter så på olika ställen där jag har ont.

Smärtans resa som jag nu haft  i 40 dagar

Den 7/7 gick jag till kiropraktorn då jag inte klarade av att ha smärtan på egen hand. Som jag sagt tidigare så är jag ju van vid smärta och trodde då att i början av smärtdebuten att detta skulle gå över om jag bara rörde mig lite grann och gjorde McKenzie övningarna som jag fått tidigare av min sjukgymnast Mats.
Det hade ju hjälpt tidigare med denna övning. Men smärtan blev bara värre och därför bokade jag tid hos min VårdCentral på måndagen den 7/7 samt gick till kiropraktorn samma dag.
Det finns stunder då jag kände att jag klarar inte mer,smärtan var och är stundvis överväldigande.

Hos kiropraktorn

Väl hos kiropraktorn som heter Adam såg genast att när jag låg där på britsen på magen att ena benet var kortare en det andra benet.
Det var ju inte så i praktiken, då jag har lika långa (korta) ben.
Men nu var det så att den vänstra bäckenhalvan med höftkam o höftled låst framåt och den högra var låst i läget bakåt vilket gjorde att benen på grund av detta blev olika korta och kunde påverka ländryggen.
Så med enkla knep tog Adam till med kilkudde på olika platser så fick jag till det med att benen återigen blev lika långa igen 😀

När jag inte orkade längre och kände hopplöshet

Jag trodde att jag skulle klara mig nu efter kiropraktorn och den läkaren på VC som gav mig muskelavslappnande medicin. Men min ork och styrka att klara detta blev mindre och mindre. Till slut fick jag boka av min hundkurs som jag så gärna velat gå på den 11-12/7.

Sökte hjälp på akutmottagningen och blev hänvisad till närakuten

Istället blev det att uppsöka Akutmottagningen då jag verkligen kände att jag hade gjort allt ( vårdcentralen, mediciner, kiropraktorn).
Men istället för att få hjälp på Akutmottagningen blev jag hänvisad till närakuten ortopedimottagningen och fick där träffa en ortoped läkare.

Ortopedläkaren på närakuten

Även han- läkaren sa att det var muskulärt och ingenting mera som hjälp. När jag verkligen söker hjälp så har jag gått länge med smärtan hemma för att försöka rå i land det hela. När jag väl söker för hjälp så är det som att ingen tror mig och ger mig svaret om att detta är muskulärt och min bästa vän just nu är sjukgymnast.

Alla var på semester när jag behövde hjälp

Det var bara ett problem! Min sjukgymnast var på semester. Först tänkte jag vänta tills Mats, min sjukgymnast skulle komma tillbaka. Men smärtan var i det ögonblicket i dessa dagar helt fruktansvärda att jag kände ingen utväg. Det var därför som jag sökte hjälp men kände inte att jag fick den hjälp jag behövde. Så jag tittade om det fanns någon annan sjukgymnast som kunde hjälpa mig. Näst intill alla hade gått på semester.

40 dagars helvete, terapeutisk dosering

Så här är jag nu, tagit mig igenom dessa 40 dagar av helvete. Fixat min egna doseringar och terapeutiska dosen så att smärtmedicinerna skulle hålla smärtan nere hela tiden. Men jag fick i början inte till medicineringen och på nätterna hade jag ingen mer medicin att tillgå. Då var det ännu värre i smärttopparna. Jag fick se över igen mina mediciner, se tiderna när och var jag kunde ta mina mediciner för att det skulle hjälpa mig på bästa sätt. Ändra om och testa blev mitt recept på att överleva dagarna och nätterna. Det här med att se till att ordna medicineringen för dagen skulle inte jag ha behövt göra. Det skulle väl ändå läkaren göra. Det är väldigt tur att jag är sjukvårdskunnig och kunde en del om detta.

Möte imorgon med sjukgymnasten

Så imorgon blir det Mats, sjukgymnasten jag får träffa och jag hoppas att jag får hjälp för att bli bättre. Sedan är det bara cirka 14 dagar kvar tills jag får möta min egna husläkare och få hjälp (tror jag).

Det har funnits stunder jag har hamnat i mörker när smärtan varit som värst. Jag har suttit och gråtit, känt hjälplösheten att jag inte blivit bättre. Maktlösheten över att smärtan har mig i sitt grepp. Det här tar både energimässigt, fysiskt och psykiskt. Jag har verkligen varit och är fortfarande i våldet av smärtan.

Men nu när min husläkare är tillbaka snart och när jag får börja gå till henne igen samt till Mats, sjukgymnasten så vill jag gå till botten med detta då jag inte vill uppleva detta någonsin mera i mitt liv. Återigen fokus att må bra med hela min kropp och inga bakslag vill jag ha i denna uppbyggnad av min hälsa.

Just nu “tränar” jag på att gå 200 meter totalt. Skratt retande! Förr kunde jag gå kilometer. Ibland avundas jag de människor som kan jogga, springa med lätthet och framför allt vara rörlig i sin kropp. Som jag längtar till detta at få vara fri i min kropp och få göra som jag vill utan några begränsningar.

close

PRENUMERERA PÅ MINA BLOGGINLÄGG DIREKT NER I DIN MEJL

+1

2 reaktioner på ”Augusti med all dess förändring”

 1. Men så spännande och rolig höst du har framför dig! Jag hoppas verkligen att du nu snart!, blir av med din smärta <3
  Ha en fin onsdagskväll!
  Stor kram från mig!

  +1
  1. Hej och God Morgon fina Carina!
   Tack så hjärtligt för din omtanke och intresse för min utbildning!

   Jag loggade in redan idag nu på morgonen till utbildningen. Det skall bli så otroligt roligt att få gå denna utbildning 🙂

   Önskar dig Carina en underbar dag och fortsatt ljuvlig vecka <3

   Stor Kram till dig från mig!

   +1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *