Bildstil och Fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering

Bildstil och fotoredigering är något jag önskar jag kunde läsa mer om och lära mig finna hur andra gör.
För vad är bildstil egentligen? Det kanske betyder något helt annat för dig än för mig.
När du söker på Bildstil så kommer det ofta upp om inställningarna i din digitala kamera. Bildstil som Porträtt, Landskap, Standard med flera.

Hur ser din bildstil ut?

När jag pratar om bildstil så menar jag på vilket sätt dina bilder/fotografier ger sig till uttryck. Går dina fotografier mer i ljusa toner, oftast himmel eller hav som är i bakgrunden. Är det mycket grönt du föredrar när du fotograferar eller när du vill bli fotograferad?
Det är här som jag djupdyker ner i bildstilen. Gräver fram om vad just jag gillar för att göra det så tydligt för dig som kund.
Du som ser mina fotografier skall känna helst igen sig i dessa när du ser dom.
Eller känslan som du får när du ser mina fotografier och känner att de är så här jag vill ha det, känsla av att vilja se sig själv i fotografierna.
Det där stämningsfulla uttrycket.

Bildstil kan ju självklart ändras med tiden. Så som ens kläder och dess färger. Har du alltid känt för samma färger genom ditt liv än så länge? Eller har du ändrat dig stundvis? Kanske fallit tillbaka ibland för att det kanske känts skönt på något sätt att hålla sig till en färg eller två.

Hur jag ser på bildstil

En bildstil för mig är förutom bakgrunden som hav, himmel eller grönskande buskar det där med känsla och uttrycket i bilden.

Skall det vara fokus långt bort på personen så att allt blir ett sammanhang? Eller skall det vara nära? Jag kan faktiskt skifta lite så väl bakgrund som nära eller på avstånd. Allt handlar om den eller de jag fotograferar.

Det första är fokuset på personligheten. Sedan kommer fotograferandet och därefter redigerandet.

Bildstil och fotoredigering hör liksom ihop. Det är väldigt sällan människor pratar om det då det är inte huvudsakliga punkten i det hela. Kunden gillar ju fotografierna som den ser på hemsidan och/eller på Facebook eller Instagram. Mitt uttryck som jag skapar genom fotograferandet och med redigering tillsammans.

Bildstil och Fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering

Gillas det med fotoredigering?

Hur ställer du dig till redigering? Detta har faktiskt gjorts (fotoredigering) i många år, framför allt för tidningar och modellvärlden.

Men för att skapa sitt “verk” likt Picasso eller Monet så har alla sin stil.

Alla älskar inte Picasso utan kanske väljer Monet, Van Gogh, Leonardo da Vinci, Rembrandt  eller någon annan. Allt handlar om de verk som konstnären skapar genom de penslar och medium samt färger den har. För fotograferna så finns där allt från kameran, objektivet, filter och redigeringsprogram. Vi alla älskar vår egna stil och vårt egna uttryck. Kunden finns sin favorit.

Så bildstil och fotoredigering hör ihop där uttryck och färgkombination samt känsla förmedlas. Så du som letar efter en fotograf så kika in på olika “stilar” och “verk” så lär du dig mer om vad du gillar och blir därmed mer nöjd av valet med fotografen och dina bilder.

Kika gärna in på min Fotosida här


close

PRENUMERERA PÅ MINA BLOGGINLÄGG DIREKT NER I DIN MEJL

0

Tinasinreoas

Kreativ och högkänslig gift 3-barns mamma som gillar lantlivet med djur och natur.Lever livet med den man jag älskar sedan 1983. Fotograferar, målar och skriver är en del av mitt kreativa uttryck. Ser det vackra och det lilla som gör gott för själen. En positiv medmänniska som njuter av sin inre oas.

Lämna ett svar