Bildstil och fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering

Bildstil och fotoredigering är något jag önskar jag kunde läsa mer om och lära mig finna hur andra gör.
För vad är bildstil egentligen? Det kanske betyder något helt annat för dig än för mig.
När du söker på Bildstil så kommer det ofta upp om inställningarna i din digitala kamera. Bildstil som Porträtt, Landskap, Standard med flera.

Hur ser din bildstil ut?

När jag pratar om bildstil så menar jag på vilket sätt dina bilder/fotografier ger sig till uttryck. Går dina fotografier mer i ljusa toner, oftast himmel eller hav som är i bakgrunden. Är det mycket grönt du föredrar när du fotograferar eller när du vill bli fotograferad?
Det är här som jag djupdyker ner i bildstilen. Gräver fram om vad just jag gillar för att göra det så tydligt för dig som kund.
Du som ser mina fotografier skall känna helst igen sig i dessa när du ser dom.
Eller känslan som du får när du ser mina fotografier och känner att de är så här jag vill ha det, känsla av att vilja se sig själv i fotografierna.
Det där stämningsfulla uttrycket.

Bildstil kan ju självklart ändras med tiden. Så som ens kläder och dess färger. Har du alltid känt för samma färger genom ditt liv än så länge? Eller har du ändrat dig stundvis? Kanske fallit tillbaka ibland för att det kanske känts skönt på något sätt att hålla sig till en färg eller två.

Hur jag ser på bildstil

En bildstil för mig är förutom bakgrunden som hav, himmel eller grönskande buskar det där med känsla och uttrycket i bilden.

Skall det vara fokus långt bort på personen så att allt blir ett sammanhang? Eller skall det vara nära? Jag kan faktiskt skifta lite så väl bakgrund som nära eller på avstånd. Allt handlar om den eller de jag fotograferar.

Det första är fokuset på personligheten. Sedan kommer fotograferandet och därefter redigerandet.

Bildstil och fotoredigering hör liksom ihop. Det är väldigt sällan människor pratar om det då det är inte huvudsakliga punkten i det hela. Kunden gillar ju fotografierna som den ser på hemsidan och/eller på Facebook eller Instagram. Mitt uttryck som jag skapar genom fotograferandet och med redigering tillsammans.

Bildstil och Fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering

Gillas det med fotoredigering?

Hur ställer du dig till redigering? Detta har faktiskt gjorts (fotoredigering) i många år, framför allt för tidningar och modellvärlden.

Men för att skapa sitt “verk” likt Picasso eller Monet så har alla sin stil.

Alla älskar inte Picasso utan kanske väljer Monet, Van Gogh, Leonardo da Vinci, Rembrandt  eller någon annan. Allt handlar om de verk som konstnären skapar genom de penslar och medium samt färger den har. För fotograferna så finns där allt från kameran, objektivet, filter och redigeringsprogram. Vi alla älskar vår egna stil och vårt egna uttryck. Kunden finns sin favorit.

Så bildstil och fotoredigering hör ihop där uttryck och färgkombination samt känsla förmedlas. Så du som letar efter en fotograf så kika in på olika “stilar” och “verk” så lär du dig mer om vad du gillar och blir därmed mer nöjd av valet med fotografen och dina bilder.

Kika gärna in på min Fotosida här

0

Lämna ett svar

Andra inlägg

Du kanske också gillar

En vändpunkt

En vändpunkt

En vändpunkt i livet på många sätt En vändpunkt när en gör förändring så sker det saker per automatik lite runt omkring. Min kamera Min

Porträttfotografering i Uppsala

Porträtt fotografering i Uppsala

Porträtt fotografering i Uppsala och med omnejd så som Sigtuna bland annat Porträtt fotografering i Uppsala eller strax utanför är något jag älskar att få

Bildstil och fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering Bildstil och fotoredigering är något jag önskar jag kunde läsa mer om och lära mig finna hur andra gör. För vad är

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok Telia- en tidsepok och ett avslut med en ny början. Det känns pirrigt och en aningen lite läskigt att inte längre ha

Här finner du mig också ifall du vill kika in

Tina Lennholm- Tinas Inre Oas

Det är jag som bloggar ~ Tina

Djur, Natur & Kaffe

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

Tina- Livsstil & Fotografering

Lever tillsammans med min älskade livspartner sedan 1983, vi har 3 vuxna barn och ett barnbarn.

Naturen finner jag rofylld och vacker. Min högsensitiva förmåga gör att jag går in med mycket känslor och ser det lilla vackra i något större.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Älskar hundar, katter & hästar! Djur har alltid funnits omkring mig oavsett om jag har ägt dom eller inte.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Börjar dagen med te, därefter blir det kaffe. Njuter gärna av min trädgård så fort solen skiner!

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Mina vänner beskriver mig som förtroendeingivande, humor, lugn, trygg, empatisk, lyssnande, delaktig, ärlig, givmild, omtänksam och naturlig.

KONTAKTFORMULÄR: