Den digitala kameran

Bilden ovan är från med min gamla digitala kameran  Canon EOS 450D, tagen på känsla och inget annat.

Den digitala kameran som är så otroligt på vad den kan göra i sin mångfald. Hur många olika kamera sorter finns det inte där ute? Det är kompaktkameror, systemkameror som amatörkameror som det säger om APS-C kameror och även fullformatskameror. Alltså det är en djungel därute med alla olika sorter. Sedan är det varumärkena. Skall det vara Nikon, Olympus, Lumix, Panasonic, Canon och Sony. Oftast väljer en kamera för att någon annan har en sådan. En kanske har fått prova kameran eller sett på en hemsidan vad kameran kan få för fotografier.

Min början i kamera världen

Nu skall jag rikta in mig på den digitala kameran vid namn Canon. Varför undrar du säkert. Jo för att min allra första digitala kamera köpte jag faktiskt av en fotograf på Facebook vän. Visst låter inte det klokt att göra så. Att lita på någon som en inte känner mer än på Facebook. Men så var det faktiskt. Jag köpte den för ett antal år sedan och det var Canon EOS 450D. Jag har alltid älskat att fotografera men just nu visste jag inte alls vad jag gjorde.

När kameran kom hem till mig så läste jag på lite om kameran. Jag gick på känslan som jag ofta gör vid beslut av inköp men också när jag skall skapa något kreativt. Då hade jag inte en susning om inställningar på kameran utan bara tog fotografier genom att trycka på avtryckarknappen. Det blev en del bra fotografier men också en hel del dåliga. Jag la aldrig någon vikt eller tanke på vad som gjorde att det blev dåliga fotografier. Jag såg ett ögonblick eller fick en känsla av det jag såg. Tog upp min kamera och tryckte av. Blev bilden dålig tog jag bort den, om det var katastrofal. Annars sparade jag fotografierna i min dator och på den externa hårddisken. Så här i efterhand är det alltid roligt att se utveckling av fotograferandet. Hur bilderna ser ut och vad jag har fotograferat.

Att byta upp sig i valet av kamera

För 6 år sedan drygt, så funderade jag allvarligt på att förnya mig i en ny kamera. Jag pratade om det i familjen. Steget från Canon EOS 450D och med den mindre kunskap jag hade så blev sökandet efter ny kamera trevande. Vad ville jag ha för kamera? Vad ville jag fotografera? Det enda jag riktade in mig på då var hur många mega pixlar det var i kameran.

Så jag nämnde igen till min familj om vilka kameror jag gick och funderade på. De jag funderade på var så klart Canon så jag nu var så nöjd med den gamla jag hade. Plötsligt så får jag i present av min son en ny kamera! Alltså jag blev så rörd av den generösa gåvan.

Canon EOS 70D

Det blev en Canon EOS 70D! Alltså den digitala kameran som jag längtat och funderat på. Jag fortsatte min bana med att fotografera på känslan och ingen aning om inställningar. Du vet när en går omkring i naturen och ser allt det vackra en vill fånga. När känslan med det kreativa bara växer och glädjen över att ha roligt skapade något speciellt. Allt jag ville var förmedla det jag kände och såg genom linsen. Det var också här som blev intresserad av inställningar och det manuella läget.

Det var här som jag fann utvecklingen med kameran och fotograferandet. Du har säkert själv haft den där känslan över att titta in genom gluggen i kameran och fånga en känsla av det du tycker är vackert.

Utvecklas i mitt fotograferande

Det ena ledde till det andra och jag är medlem i fotoportal skulle jag kalla det för. Här finns det massa utvecklings möjligheter i denna och det gör mig ännu mer berikande av kunskap. Du vet när en träffar  trevliga människor och en gedigen kursbibliotek med video och PDF material samt mycket kunskap, ja då lär mig massor.

Från Canon EOS 70D till Canon EOS 90D

Min trogna vän till kamera Canon EOS 70D började krångla. Den lät konstigt, fick olika färgerna på bilderna, reparation och tillbaka till mig. Sedan tog det några månader till nästa gång kameran började krångla. Till slut blev det en ny kamera då min trogna kamera inte längre fixade mer. För mycket felmeddelande enligt Canon tekniker att det inte längre var lönt att reparera den igen. Så nu är min nya kamera på väg till mig. Den digitala kameran som är sprillans ny skall komma till mig snart och det är Canon EOS 90D. Jag ser verkligen framemot att få lägga händerna på kameran och lära känna den lika bra som min tidigare. När en ny produkt kommer till mig så vill jag lära mig så mycket det går. Nu när denna digitala kameran Canon EOS 90D kommer till mig vill jag redan vara påläst. Så jag vet lite innan jag möter kameran. Jag ser på video och läser på nätet om den.

Vad jag fotograferar

Idag fotograferar jag porträtt, så väl enskilda personer som i par. Om detta blir det ett speciellt inlägg om 🙂

close

PRENUMERERA PÅ MINA BLOGGINLÄGG DIREKT NER I DIN MEJL

0

Tinasinreoas

Kreativ och högkänslig gift 3-barns mamma som gillar lantlivet med djur och natur.Lever livet med den man jag älskar sedan 1983. Fotograferar, målar och skriver är en del av mitt kreativa uttryck. Ser det vackra och det lilla som gör gott för själen. En positiv medmänniska som njuter av sin inre oas.

Lämna ett svar