Fjäril på syrenbuddleja- Tinas Inre Oas
Det är mycket just nu med kurser, rensning och livsstil förändring
Det är mycket just nu

och tiden far iväg. Två veckor semester har varit skönt och väldigt aktivt. Även två kurser som har startat igång som jag går på. Skrivarkurs har jag nämnt tidigare, där jag för varje vecka deltar på distansmöte på tisdagar och gör övningar. Utöver detta så har det även blivit en kurs i Photoshop som jag aldrig arbetat i förut. Det är helt nytt och redan i första veckan så har det varit två övningar som är för mig stora. Mycket att lära sig och samtidigt en hel del att komma ihåg, vilken knapp och inställningar som skall göras. Två olika kurser med olika plattformar och helt olika övningar.

Kurser, rensning och nyinköp

Utöver detta med kursande så har jag rensat ut i skåpen, kastat en hel del saker. Porslin som jag tidigare haft i min ägo i över 30 år åkte iväg och ny servis kom in. Nya bestick och det gamla åkte ut, likaså glas. Ny besticklåda och nu var jag medveten om plastbanta som jag försöker göra. Så det blev en bambulåda för mina nya bestick.

Hur svårt kan det vara att välja soffa?

Dessutom så har jag funderat över en ny soffa. Som jag har längtat efter en ny och bra soffa. Jag har tänkt på vad jag vill ha, skall det vara i tyg, skall det var en 4-sitsig med divan eller schäslong. Vi har haft hörnsoffa i dryga 30 år, men vi använder aldrig hörnet som är rundat. Detta har lett till att jag suttit i ena delen av hörnsoffan med alltid huvudet vänt till höger hela tiden när tv’n är på. Tidigare har vi möblerat om i vårt vardagsrummet och haft tv’n på ett sådant sätt som gjort det lättare för oss båda att se utan att vrida på nacken. Nu har vi ju bestämt oss att ha soffan som vi har den med den placering som tv’n står och då blir det inte hållbart att sitta som jag gör nu med huvudet vridet totalt till höger. Detta har pågått nu i flera år och jag känner att nu vill jag inte längre.

Noggranna val och väl genomtänkt är det bästa förutsättningar

Så till soffan och dess form. Så jag tänkte på som jag nämnde ovan samt åkt till möbelaffärer och provsuttit soffor både för dess komfort, hög eller lågt ryggstöd, djup sits. Ja Ni förstår hur många val det blir när man tänker soffa! Så i onsdags så åkte vi åter till möbelaffär bara för skojs skull. Det var dottern och jag som åkte. Tänkte titta på gafflar och eventuellt köpa fler av dessa. Jag har blivit medveten om att jag förbrukar mer gafflar än knivar och därför tar det fort slut som rena och blir smutsiga. Men det fanns inga gafflar att köpa. Vi spann vidare, tittade på soffa och pratade och reflekterade om hur vida soffan var bra eller inte. Kollade fåtölj då vår gamla snurrfåtölj gjort sitt flera gånger om. Återigen funderade jag om det skulle vara en bäddfåtölj, bekväm fåtölj och hur skulle funktionerna vara. Vi gick och trivdes ihop, njöt av stunden att bara få känna,fantisera och önska. Jag sa tidigare till min yngre dotter att möbelaffär är som leksaksaffär. Man trånar, önskar och fantiserar över det man vill ha. Att det kommer att bli så, så småningom.

Sovrumslampa samt vägglampor och nya gardiner

Efter att bott här på landet i över 30 år, så har det renoverats både inomhus och utomhus, men möbler som fungerat har vi haft kvar tills det inte längre fungerar. Det har gjort att vi inte bytt inventarierna så ofta. Lyxkänslan träder in när nya saker kommer in i huset och jag blir så stolt och glad. Nu planerar jag för en sovrumslampa med omsorg och vägglampor därtill i sovrummet som bör passa i färg och stil. Ja tänk så det kan bli! Jag som förut var mer intresserad av funktion och inget annat. Nu vill jag inte ta första bästa och inte heller vill jag ta något som inte passar in. Jag vill ha det med det färger och den stil jag nu känner för, för att kanske hålla i väldigt många år. Gardiner är också något jag vill förnya. Tänk vad rensning och några få saker som nyinköpta kan sätta fart i ens lust att vilja fortsätta att skapa mera.

Har du några tips på bra lampaffärer eller gardinaffär online eller fysiskt i Uppsala?

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. carina

  Oj, ja det låter mycket. Men så roligt! Det är ju nyttigt att rensa, eller hur.
  Jag har rensat varje gång jag har flyttat och det är ju några gånger 😉
  Själv har jag precis anmält mig till en engelska”falsk”nybörsar kurs. Det ska bli så roligt.
  Lycka till med inredningsplaneringar. Spännande att höra hur det blev.
  Stor kram och ha en fin helg!

  0
  1. tinasinreoas

   Tack Carina för dina ord här! Men så roligt med engelska kurs! Då får du gärna berätta om hur det går för dig i kursen lite senare.
   Jo jag vet ju att du har kunskap om både inredning, flytt och rensning samt att bygga hus. Du har ju en gedigen kunskap!
   Stor kram till dig med och då helgen har passerat nu så önskar jag dig en ljuvlig vecka!

   0

Lämna ett svar

Andra inlägg

Du kanske också gillar

Bildstil och fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering

Bildstil och Fotoredigering Bildstil och fotoredigering är något jag önskar jag kunde läsa mer om och lära mig finna hur andra gör. För vad är

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok Telia- en tidsepok och ett avslut med en ny början. Det känns pirrigt och en aningen lite läskigt att inte längre ha

Den digitala kameran Canon

Den digitala kameran

Bilden ovan är från med min gamla digitala kameran  Canon EOS 450D, tagen på känsla och inget annat. Den digitala kameran som är så otroligt

att få till hotmail med outlook

hotmail med outlook

Alltså  hur har du gjort för att få till hotmail med outlook? Det var just det jag har undrat över  i flera dagar. Och hur

Här finner du mig också ifall du vill kika in

Tina Lennholm- Tinas Inre Oas

Det är jag som bloggar ~ Tina

Djur, Natur & Kaffe

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

Tina- Livsstil & Fotografering

Lever tillsammans med min älskade livspartner sedan 1983, vi har 3 vuxna barn och ett barnbarn.

Naturen finner jag rofylld och vacker. Min högsensitiva förmåga gör att jag går in med mycket känslor och ser det lilla vackra i något större.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Älskar hundar, katter & hästar! Djur har alltid funnits omkring mig oavsett om jag har ägt dom eller inte.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Börjar dagen med te, därefter blir det kaffe. Njuter gärna av min trädgård så fort solen skiner!

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Mina vänner beskriver mig som förtroendeingivande, humor, lugn, trygg, empatisk, lyssnande, delaktig, ärlig, givmild, omtänksam och naturlig.

KONTAKTFORMULÄR: