Det här med att ta fotografier

Det här med att ta fotografier

Det här med att ta fotografier

Det här med att ta fotografier och fånga det som önskas men också det som jag står för som fotograf.

Fotografer är olika i sina uttryck och det är ju det som kunderna gillar eller den som tittar på bilden/bilderna. Så hur skall det se ut när bilden är tagen och hur vill du att bilden/foto skall förmedlas? Är du som jag kanske som gillar det varma tonerna i ett foto eller det där speciella som betyder något extra? Det kan vara detaljer men inte helhetsbilden eller både och.

Vad får dig att stanna till och verkligen titta på ett fotografi? Är det uttrycket, känslan den förmedlar och/eller färg kompositionen?

 

Att beröras av fotografier

Är det någon speciell fotograf som du följer och som du låter dig inspireras av?

Själv berörs jag av det naturliga, naturen, det små detaljerna, kärlek till sig själv och till varandra. Där fotografiet förmedlar närvaron och likt själens utstrålning. Färg och form är också något som tilltalar mig.

Att finna sin känsla i fotografier

Du kanske har en längtan om hur det skall se ut på ett fotografi, men kanske inte kan sätta ord på det. Att stå framför kameran är kanske inte varje dag du gör och det kan säkert kännas en aningen otryckt om du inte vet vem som står bakom kameran. Men så möter du fotografen och all den otrygga känslan försvinner. Det är precis så det skall vara. Eller så letar du efter det där uttrycket som du vill förmedla  med dina produkter i dina fotografier som skall finnas med i marknadsföringen. Det här är viktigt att både finna rätt uttryck och känsla i bilden som respresenterar dig eller ditt företag.

Att samla och se bilder för att få en överblick över hur du vill ha det

Då är det jättebra att samla in bilder som liknar just den känslan som du önskar att få med i ditt egna fotografi. Själva bildens innehåll behöver inte alls överensstämma med din känsla alla gånger. Det första du känner i positiv mening till en bild, som du liksom dras till för att bilden i sig är vacker och/eller väcker en vacker känsla inom dig, spara då den bilden och samla dessa i flertal så ser du vd just du gillar. Pinterest är ett väldigt bra ställe att se en massa bilder på. Där är jag också och samla bilder på olika saker för kreativiteten hos mig inspireras av detta.

Vill du som jag att fotograferandet skall vara avslappnat, naturligt och en stund av värme med trygghet framför kameran? Så skönt då tycker vi lika du och jag 🙂

Det sägs att en bild säger mer en tusen ord och det kan jag faktiskt hålla med om! Känner du att vikten av ett foto där allt kommer fram i naturlig gest och precis som bilden skall förmedlas på är viktig för dig?. Det finner Ni hos mig när jag fotografera.

Känslan av äkthet, naturligt och styrkan i varje bild tagen på dig som person eller produkter från företag, det tycker jag är viktigt.

 

1+

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Jag gillar också det naturliga i bilder! Kompositionen och ljuset är också väldigt viktigt tycker jag men jag styr och arrangerar inte speciellt mycket när jag fotar. 🙂

  1+
  1. tinasinreoas

   Då är vi två och kanske det finns fler än oss som gillar detta med det naturliga i bilderna.
   Ja visst är det också viktigt att få det där vackra ljuset i fotografierna. Dock är jag inte tänkande i fotograferande gällande kompositionen. Men jag bör tänka på det mer när jag fotograferar 😊

   Jag varken styr eller arrangerar i mina fotograferingar men jag tänkte börja göra detta när det gäller stilleben mest för att testa hur det känns för mig som fotograferar samt hur det blir.

   Tack för att du tog dig tid att skriva här med dina tänkvärda och kloka ord! Det gillar jag 👍🏻

   0

Lämna ett svar

Andra inlägg

Du kanske också gillar

Augusti med all dess förändring

Augusti med all dess förändring

Augusti med all dess förändring är både vacker och i sin egna process. När den där varma sköna augustivärmen kommer  så blir luften så härlig

En vändpunkt

En vändpunkt

En vändpunkt i livet på många sätt En vändpunkt när en gör förändring så sker det saker per automatik lite runt omkring. Min kamera Min

Porträttfotografering i Uppsala

Porträtt fotografering i Uppsala

Porträtt fotografering i Uppsala och med omnejd så som Sigtuna bland annat Porträtt fotografering i Uppsala eller strax utanför är något jag älskar att få

Här finner du mig också ifall du vill kika in

Tina Lennholm- Tinas Inre Oas

Det är jag som bloggar ~ Tina

Djur, Natur & Kaffe

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

Tina- Livsstil & Fotografering

Lever tillsammans med min älskade livspartner sedan 1983, vi har 3 vuxna barn och ett barnbarn.

Naturen finner jag rofylld och vacker. Min högsensitiva förmåga gör att jag går in med mycket känslor och ser det lilla vackra i något större.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Älskar hundar, katter & hästar! Djur har alltid funnits omkring mig oavsett om jag har ägt dom eller inte.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Börjar dagen med te, därefter blir det kaffe. Njuter gärna av min trädgård så fort solen skiner!

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Mina vänner beskriver mig som förtroendeingivande, humor, lugn, trygg, empatisk, lyssnande, delaktig, ärlig, givmild, omtänksam och naturlig.

KONTAKTFORMULÄR: