Solhatt som fjärilar älskar- Tinas Inre Oas

Hejsan käre läsare!
Här händer det saker och jag har inte velat gå ut och skriva något ännu förrän nu. Jag gör livsstilsförändringar i mitt liv. Förändringar i livet som sker stegvis. Allt hör ju samman som kropp,själ och tanke. Ändra beteende tar tid och det behöver ta tid.

Inte banta, inte räkna kilo, utan att gå vägen mot att må bra

Samtidigt som jag gör förändringar i livet såsom att inte äta godis, fikabröd, desserter eller glass, så tvingar jag mig inte in i detta. Jag har bantat genom åren, kört det mesta och så även Viktväktarna. Det håller inte att bara räkna points eller kaloriintag. Jag behövde även se mina beteenden i varför jag kände som jag gjorde. Varför jag älskar godis, fikabröd mest och ibland glass. Jag tittade djupare in i mig själv.

Så den här gången gjorde jag inte som förr, genom att dra åt intaget, snåla med allt och ändå ha en inre stress av hunger och lust att äta. Nej, nu istället så har jag lugnt bestämt mig att inte ta något och jag känner inte längre den där inre stressen över att låta bli men vill ha om du förstår vad jag menar.

Men jag gläds åt att räkna dagarna av hur många de är 😀 Det ger mig energi och glädje, inte prestation. Idag är jag på 50 dagar drygt utan dessa “behov”.

Att bestämma sig ifrån sitt hjärta

Jag har ju bestämt mig en gång för alla att må bra! Det har blivit viktigare än någonsin! Att må bra handlar inte om fitness för mig, inte heller om bantning och räkna hur många kilon jag gått ner.

Det handlar om att ha balans i allt! Förmågan att jag skall kunna röra mig utan smärtor, känna mig vigare och kunna göra yoga möjligen. Förändringar i livet handlar också om själslig utveckling och att se allt som stärker och triggar.

Att jag då går ner i vikt är ett plus, men det är inte det jag stirrar mig blind på. Kan jag röra på mig bättre, kilon försvinner, mindre smärta, ingen inre stress av att prestera och må bra i kropp och själ i alla lägen då har jag lyckats! Jag vet vart jag vill, mitt mål och mina delmål! Jag vet också hur jag skall uppmuntra mig själv under resans gång.

Kameran, bärbara datorn kommer att bli bra!

Dessutom så har min kamera gått sönder, men nu är den på väg tillbaka till mig lagad! Hurra! Min bärbara dators batteri skall jag ordna som också ha dött. Det behövs ett nytt.

Hundkurs igen

Jag har anmält mig till en hundkurs till med Doris! Som jag gillar att träna denna underbara hund och hoppas kunna tävla så småningom.

Livsstilsförändring

För mig så har jag skalat av sådant som tar energi från mig, ger mig istället lugn och ro och sådant som ger mig energi istället. Jag djupdyker mera in i mitt inre och följer min intuition. En härlig känsla som ger mig energi!

Ångra inget i livet

Livet är för dyrbart för att ångra på vägen att en inte gjorde så eller så. Jag har genom åren fått följa mina närmaste vänner som mist livet på grund av cancer eller att man struntade i sin egna hälsa. Att det dessutom just nu så har en annan vän mist sin man hastigt och en annan vän som har en döende livspartner. Livet är orättvist! Jag lider med dessa vänner! Känner mig otillräcklig! Och samtidigt så känner jag att mitt liv med min livspartner inte får gå förlorad. Jag vill njuta här och nu!

Nu idag är det fredag och helgen står för dörren! Advents och julmässor är i antågande! Julklappar, adventsfirande och umgås i gemenskap.

Ta hand om varandra!

 

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. carina

  Det låter alldeles strålande kring dig!
  Kram

  0
  1. tinasinreoas

   Tack vännen! Ja det är mycket roligt nu men också mycket att göra vilket leder till att jag tyvärr inte kunnat svara dig här tidigare. Ber om ursäkt för detta! Jag är ju så tacksam för att du tar dig tid att skriva en kommentar till mig 🙂 <3
   Massa kramar till dig min vän 🙂

   0

Lämna ett svar

Andra inlägg

Du kanske också gillar

Den digitala kameran Canon

Den digitala kameran

Bilden ovan är från med min gamla digitala kameran  Canon EOS 450D, tagen på känsla och inget annat. Den digitala kameran som är så otroligt

att få till hotmail med outlook

hotmail med outlook

Alltså  hur har du gjort för att få till hotmail med outlook? Det var just det jag har undrat över  i flera dagar. Och hur

Prenumerera och få de senaste

Prenumerera och få de senaste

Det här med att prenumerera och få  de senaste direkt i mejl inkorgen! Det kan vara både skönt då du slipper hålla reda på när

Här finner du mig också ifall du vill kika in

Tina Lennholm- Tinas Inre Oas

Det är jag som bloggar ~ Tina

Djur, Natur & Kaffe

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

Tina- Livsstil & Fotografering

Lever tillsammans med min älskade livspartner sedan 1983, vi har 3 vuxna barn och ett barnbarn.

Naturen finner jag rofylld och vacker. Min högsensitiva förmåga gör att jag går in med mycket känslor och ser det lilla vackra i något större.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Älskar hundar, katter & hästar! Djur har alltid funnits omkring mig oavsett om jag har ägt dom eller inte.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Börjar dagen med te, därefter blir det kaffe. Njuter gärna av min trädgård så fort solen skiner!

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Mina vänner beskriver mig som förtroendeingivande, humor, lugn, trygg, empatisk, lyssnande, delaktig, ärlig, givmild, omtänksam och naturlig.

KONTAKTFORMULÄR: