Nytt tema med ny domännamn och nytt utseende

 

I vindarnas fart sker förändringens energi och utseende!

Med den här hemsidan och med det här domännamnet att du hamnar just på den här hemsidan är skapad i wordpress.org tillsammans med temat Ocean WP och Elementor Pro. Jag har varit supernöjd med alla delarna och dess innehåll. Fantastiskt att fått skapa och gjort om den här hemsidan. Ja jag säger den här hemsidan även om själva innehållet har ändrat under resans gång. Med hemsida menar jag innehållet tillsammans med domännamnet som är idag tinasinreoas.se

 

Det är så himla viktigt att det jag skapade igår, det jag skapar i dag har känts helt rätt. Energin med tinas inre oas, det är de som jag har varit och givit ut.

Nu har jag utbildat mig, håller på att utbilda mig och det viktigaste att jag har landat i mitt inre, funderat om vad jag verkligen vill göra till vem jag egentligen är utan att hålla tillbaka och utan vara på ett visst sätt.

Önskan om en Mac eller IMac

Det har landat till att jag nu snart blir flygfärdig! 🙂 Jag fotograferar porträtt och stilleben för företag. Jag har gått utbildning i Photoshop. Och min önskan är att äga en Imac för den är mer funktionen är utmärkt gällande design. Jag har ju min mobil och där vet jag och känner jag hur fantastiskt det är med Apple även om det kostar en hel del. Eller en Mac skulle inte heller vara fel.
Jag jobbar ju med foto och redigerar i Photoshop. Tanken är att jag i framtiden vill jobba mer med design verktyget Illustrator och då är en sådan dator väldigt bra. Dessutom har jag sett i min skola hur mkt enklare det är att arbeta med en Apple produkt.

Byter från Elementor pro till Divi

I det nya som kommer så byter jag ut Elementor Pro mot Divi. Det sägs att dessa två är rivaler mot varandra. Att en del säger att Elementor är snäppet bättre och steget före. Andra vidhåller att Divi är bättre. Jag har ju använt mig av Elementor Pro nu ett tag och det finns färdiga mallar att använda sig utav, du kan skapa direkt med Elementor på en blank sida och bygga dig själv en sidan som du vill ha. När du skall skapa en sida i WordPress så finns valet först om hur du vill skapa sidan på för sätt, det klassiska eller med Elementor. När du redan sedan har börjat med Elementor så är det en logga med Elementor namnet på och som är klickbar. Du kommer då direkt in i Elementors skapande av sidan. Här bygger du med att dra oh släppa det valmöjligheter som finns till vänster likt en menyrad. Det finns massor av möjligheter och det inger till skapar glädje. Sedan går du tillbaka genom anvisad knapp och tillbaka till WordPress. Jag har verkligen gillat att använda mig av Elementor Pro. Elementor är en hemsidebyggare men du använder dig av ett tema i grunden. Ifall det finns fler sätt med Elementor Pro så tala gärna om det för mig.

Det här med Divi.zip och Divi-builder.zip

Sedan har vi Divi, ett helt nytt tema med hemsidesbyggare. Divi har två olika “program” som du kan ladda ner. Den ena heter Divi.zip och den andra heter Divi-builder.zip. Skillnaden mellan dessa är att Divi.zip är både ett tema (likt ja har idag här Ocean WP) samt hemsidebyggare (Elementor som jag har på hemsida). Alltså Divi.zip har allt-i-ett.
Divi-builder.zip är vad jag förstår bara hemsidebyggare och behöver ha ett tema att gå på. Rätta mig här om jag har fel, för Divi kan jag alldeles för lite om.
Det var lite förvirrande i början för mig om vad jag skulle ha i när jag nu skall börja skapa min hemsida med dess innehåll. Så nu vet jag att jag behöver bara Divi.zip även om det finns valmöjligheter.
Det som gör att det är så otroligt roligt med Divi är att det finns massor med möjligheter. Ständiga förslag om hur du kan göra via nyhetsbrev. Nyhetsbrev där det berättas om via blogginlägg allt från tips, idéer, gratis olika saker som header, sidor som är uppbyggda m.m. En annan del är att du kan bygga Divi som hemsidebyggare så att du först jobbar på den aktuella hemsida så som den skall visas och se ut för andra.

Fler möjligheter med Divi

Alltså du jobbar med en massa valmöjligheter och bygger precis som du vill ha det. Det andra är att då kan gå ifrån detta hemsidebyggardelen och gå tillbaka till WordPress läget där det ser väldigt konstigt från början. Det ser ut som liggande staplar med namn på och kugghjul. I  det här läget kan du också göra ändringar i detalj så som du önskar. Det går alldeles utmärkt att skriva i html och css kodning till detta också. Så et här kommer att bli ett alldeles underbart tillfälle att skapa min hemsida i detta program som heter Divi.
Vill du också ha Divi att arbeta med för att skapa din hemsida, så har du ett ypperligt tillfälle just nu då det är Black Friday med Divi. Kika in här så får du se gällande detta!

Så snart försvinner denna hemsida och du bör ha koll på…

Så efter årsskiftet någon gång kommer jag inte längre ha kvar denna hemsida med domännamnet tinasinreoas.se.
Jag kommer att finnas på https://www.soulelle.com och det domännamnet har jag redan och har även börjat med hemsidan med Divi, men är förstås långt ifrån klar. Jag jobbar just nu med två olika hemsidor med Divi och det kommer jag först göra klart eller om jag har tid och ork att även stundvis även göra mer på min egna hemsida.

Så skulle den här hemsidan försvinna vid årsskiftet och min nya hemsida ännu inte är i bruk så håll ut. Det är bara att invänta tills jag lanserar och talar om när den är färdig!

 

close

PRENUMERERA PÅ MINA BLOGGINLÄGG DIREKT NER I DIN MEJL

0

Tinasinreoas

Kreativ och högkänslig gift 3-barns mamma som gillar lantlivet med djur och natur.Lever livet med den man jag älskar sedan 1983. Fotograferar, målar och skriver är en del av mitt kreativa uttryck. Ser det vackra och det lilla som gör gott för själen. En positiv medmänniska som njuter av sin inre oas.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Carina

    Så spännande ditt liv låter just nu.
    Ska bli spännande att följa 🙂
    Önskar dig ett Gott slut och ett Gott Nytt År 2021 <3

    0

Lämna ett svar