Skolavslutning, minnen och kameran med bildstil

Skolavslutning, minnen och kameran med bildstil

Skolavslutning, minnen och kameran med bildstil

Sköna dagar nu så här i stundande tider! Jag blir så himla glad över när det var fint väder på skolavslutningen i fredags. Även om de som har skolavslutning inte har som vanligt men fint väder och en lång ledighet som nu är här för dem. Jag har stått där varje år och berörts när mina barn har haft skolavslutning. Minnena fladdrar förbi. Åren från alla årskurser och dess avslutning. En present till fröken eller magistern. Föräldrar som samlar ihop. Ja det är något visst med just skolavslutning!

I fredags stod jag här hemma och inga barn som slutar skolan idag! Och det är en resa i sig, när ens barn blivit så stora att de inte längre går på skolavslutningar. Det är då det är sådan tur att det finns minnen och fotografier att se tillbaka på.

Och det är just de, så viktigt att fånga det där ögonblick. De skratten som kommer spontant, blommor som har plockats på ängen och ögon av förväntan! En förvänta av ledighet med sommar, bad och sol. Det är just vid dessa tillfällen en vill ha sin kamera tillgänglig och fånga allt det här underbara. Uttryck och känslor som blommar ut sådana här stunder. Då gäller det att kameran fungerar!

Skolavslutning, minnen och kameran med bildstil

Har du de rätta inställningarna? Vad känns bäst för dig när du fotografera? Att gå på känslan och trycka av, eller att i stunden korrigera inställningarna för att få den där bild stilen som just du har.

Ja vad är en bild stil? En bild stil kan var så otroligt mycket ifall du söker på nätet. En bild stil kan vara de som du ställer in i kameran så som porträtt, naturtrogen, landskap och mycket mer därtill. Utöver detta så kan du även ställa in just justeringarna i varje del så som i porträtt till exempel.

När jag menar bildstil så menar jag de uttryck, färgtoner och vad som visas på bilden. Är bilden åt det mörkare hållet, ofta grönt i bilden, ofta hav eller himmel? Är de du fotografera taget på nära håll eller är det en helhets bild du tar. Det är det jag menar med bildstil. Det som kännetecknar just dig i dina uttryck när du fotograferar. Så vilken bildstil har du?

I fredags bar det av och kameran får följa med. Äntligen nu när kameran är åter. Att se det där otroligt vackra och lyckas förmedla detta med en fingertoppskänsla. Att ha kul är så otroligt viktigt vid möten när en skall fotografera något eller någon. Så i fredags blev det extra kul när jag fick möta och fånga hens personlighet! Mer kommer jag att berätta om efter midsommarhelgen.

Önskar dig en fortsatt trevlig vecka!

1+

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. carina

  Ja det är väldigt speciellt när barnen är vuxna och man inte har några skolavslutningar.
  Jag jobbar ju i skola och är med varje år, även om den i år blev väldigt annorlunda.
  Kram

  0
  1. Tinasinreoas

   Ja det förstår jag Carina att det var speciellt just i år med Er skolavslutning.
   Kram i värmen 😀

   0

Lämna ett svar

Andra inlägg

Du kanske också gillar

Augusti med all dess förändring

Augusti med all dess förändring

Augusti med all dess förändring är både vacker och i sin egna process. När den där varma sköna augustivärmen kommer  så blir luften så härlig

En vändpunkt

En vändpunkt

En vändpunkt i livet på många sätt En vändpunkt när en gör förändring så sker det saker per automatik lite runt omkring. Min kamera Min

Porträttfotografering i Uppsala

Porträtt fotografering i Uppsala

Porträtt fotografering i Uppsala och med omnejd så som Sigtuna bland annat Porträtt fotografering i Uppsala eller strax utanför är något jag älskar att få

Här finner du mig också ifall du vill kika in

Tina Lennholm- Tinas Inre Oas

Det är jag som bloggar ~ Tina

Djur, Natur & Kaffe

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

Tina- Livsstil & Fotografering

Lever tillsammans med min älskade livspartner sedan 1983, vi har 3 vuxna barn och ett barnbarn.

Naturen finner jag rofylld och vacker. Min högsensitiva förmåga gör att jag går in med mycket känslor och ser det lilla vackra i något större.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Älskar hundar, katter & hästar! Djur har alltid funnits omkring mig oavsett om jag har ägt dom eller inte.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Börjar dagen med te, därefter blir det kaffe. Njuter gärna av min trädgård så fort solen skiner!

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Mina vänner beskriver mig som förtroendeingivande, humor, lugn, trygg, empatisk, lyssnande, delaktig, ärlig, givmild, omtänksam och naturlig.

KONTAKTFORMULÄR: