Solhatt som fjärilar älskar- Tinas Inre Oas

Sköna stunder i tillvaron bör skapas flera gånger i veckan

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu kommer två veckor av sköna stunder. Två veckor tillsammans har jag och min man ihop. Vi har inget planerat för dessa veckor utan tar dagen som den kommer.

Hur gör du när du har semester? Är du en person som planerar och vill ha allt utstakat likt ett schema?

Sköna stunder som nu är i dessa två veckor, sedan kör det igång på allvar igen med pluggandet och utvecklandet av min bok som jag håller på med.

Mysstunder och kvalité tid

Jag tycker det är så viktigt att mysa, koppla av och umgås tillsammans samtidigt som vi båda (min man och jag) har vår egna tid var och en för sig själv. Det viktiga med att umgås och vara närvarande tillsammans, ger för mig kvalité. Stunden bör kännas avkopplande och behaglig där skratt,humor och kärlek finns med som ingredienser.

Det viktiga med sköna stunder är att det inte finns några krav på någon av parterna eller på den tid som skall ägnas tillsammans. Varför blir det krav i någon form eller en önskan så tickar det inombords hos någon eller båda parterna, vilket gör allt så laddat? Förväntningar kan vara lustfyllda och/eller kravfyllda, allt beror på hur man tar sig an det man vill ha i sitt liv.

Vad är skön stund för dig?

Så vad är en skön stund för dig? Hur ser du den framför dig, den där sköna stunden? Hur känns det i kroppen, i sinnet och i hjärtat?

Är det något som kör fast i dig när du kommer till sköna stunder och avkoppling? Kan du se vad som gör att känslan upplevs som ett stopp eller hinder i detta? Tydliggör, rita, skriv och få fram det på ett papper så blir det oftast lättare att se det. Eller så är du en livsnjutare som redan njuter och kopplar av för varje stund.

Semestertider och dess känsla

Semestertider känns mindre godkända att ha som sköna stunder. För mig så väcks att prestera, att åstadkomma, göra saker, vara effektiv och vara utomhus. Det är nu allt skall hända känns det som. Själva sommaren i sig är behaglig, varm med stilla regn och härlig doft av den underbara blommorna.

Jag försöker att göra en skön stund varje dag, om än bara för en kort stund. Något som jag gillar, känner glädje i, som roar mig och framförallt något som får alla mina sinnen att koppla av 😀

Mysfaktor med fina kvällar

Åh nu kommer en skön tid med avkoppling, mysiga kvällar med ljus tända! Tänk att få sitta ute under tak, kanske med en filt omkring sig, småprata om livet och ha några ljus tända på bordet.  Det blir fortare mörkt på kvällarna och på morgonen tar det lite längre tid innan det ljusnar.

Kanske du gillar den här tiden med mysfaktor, tända ljus och gärna en god bok eller samtal på ett behagligt sätt som jag?

I och för sig så gillar jag varje årstid, alla har det sina sköna stunder och ögonblick. Men jag tror nog att hösten är den jag gillar mest faktiskt. Doften utomhus av fuktig jord, löven och skogens doft, det vackra färgerna som skiftar så vackert i alla tänkbara färger, ljus på borden och i fönstret, en god bok att läsa och sköna promenader i skog och mark. Vilken årstid gillar du bäst?

Så nu vill jag passa på att önska dig en skön fredag och mysig helg 🙂

Kram Tina

 

 

0

Detta inlägg har en kommentar

 1. carina

  Njut av ledigheten.
  Själv har allvaret börjat igen.
  Hektisk tid nu ett tag 🙂
  Kram

  0

Lämna ett svar

Andra inlägg

Du kanske också gillar

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok Telia- en tidsepok och ett avslut med en ny början. Det känns pirrigt och en aningen lite läskigt att inte längre ha

Den digitala kameran Canon

Den digitala kameran

Bilden ovan är från med min gamla digitala kameran  Canon EOS 450D, tagen på känsla och inget annat. Den digitala kameran som är så otroligt

att få till hotmail med outlook

hotmail med outlook

Alltså  hur har du gjort för att få till hotmail med outlook? Det var just det jag har undrat över  i flera dagar. Och hur

Här finner du mig också ifall du vill kika in

Tina Lennholm- Tinas Inre Oas

Det är jag som bloggar ~ Tina

Djur, Natur & Kaffe

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

Tina- Livsstil & Fotografering

Lever tillsammans med min älskade livspartner sedan 1983, vi har 3 vuxna barn och ett barnbarn.

Naturen finner jag rofylld och vacker. Min högsensitiva förmåga gör att jag går in med mycket känslor och ser det lilla vackra i något större.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Älskar hundar, katter & hästar! Djur har alltid funnits omkring mig oavsett om jag har ägt dom eller inte.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Börjar dagen med te, därefter blir det kaffe. Njuter gärna av min trädgård så fort solen skiner!

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Mina vänner beskriver mig som förtroendeingivande, humor, lugn, trygg, empatisk, lyssnande, delaktig, ärlig, givmild, omtänksam och naturlig.

KONTAKTFORMULÄR: