glädje och överraskningar

Vilken glädje och överraskningar

Vilken glädje och överraskningar!

Ja det senaste dagarna så har jag blivit överraskad och innerligt glad!

Smärta i benen

Först ut var när jag träffade min nya husläkare. Det var nervöst att få möta en ny husläkare. Skulle läkaren förstå och lyssna på mig? Jag hade ju så himla ont i mina ben. Smärtan var obeskrivlig nattetid. Det var så jobbigt att jag faktiskt inte ville gå och lägga mig för att det gjorde så fruktansvärt ont i benen. Att då försöka ligga still och sova gick ju så där kan jag säga. Jag ändrade sovställning ett antal gånger under natten. Så jag var nog mer aktiv nattetid än dagtid vilket gjorde att jag aldrig fick återhämtning till min kropp.

Jag gick in med den ställningen till läkaren att det kanske inte gick att göra något åt detta. Att få sova och känna sig utvilad har inte skett på över ett år. Jag har fått sovit något bättre 3-4 gånger under det senaste året. Resten av årets alla nätter så har jag farit runt i sängen som en tvättmaskinstrumma. Snurrar fram och tillbaka, ändrat sovställningar och där emellan gått upp för att det inte har gått att ligga kvar i sängen.

När det inte var träningsvärk

Så där var jag nu på Vårdcentralen, pirret i magen men en så stor längtan om hjälp att få sova på natten.  Skulle jag få höra tugget om övervikten och röra mig mera? Träningsvärk som sjukgymnasten trodde att det var. Ja jag gjorde som sjukgymnasten sa, tog tabletter Alvedon och Naproxen för om det fungerade så var det bra. Men det gjord det inte!

Läkaren sa till mig ganska omgående att detta var nervsmärta och vanliga smärtmediciner fungerar inte på nervsmärta. Det var väldigt skönt att höra. Att det kanske fanns en lösning på detta. Vi, läkaren och jag la upp en plan för hur vi skulle lösa problemet. Jag blev så otroligt glad för att läkaren visste vad hon pratade om samt var tydlig. Så jag fick medicin mot nervsmärta.

Medicin mot nervsmärta

Efter två intag av medicinen mot nervsmärta så har jag fått sova betydligt bättre. Vilken skillnad! Wow! Jag känner mig redan som en mer utvilad person! Jag är så otroligt glad för den hjälp jag fått!

Glad också att jag trots smärtan och nästan ingen sömn alls under ett års tid, så har jag hållit fast vid att inte äta godis, fikabröd, desserter eller glass. Det är idag 152 dagar sedan som jag slutade med detta. Jag är målmedveten och jag kommer att fixa det här! Tjohoo så glad jag är!

Vilken glädje och överraskningar

Igår fyllde min man Tomas 60 år. Även om han inte ville bli firad så bestämde dottern och jag att vi skulle äta lunch ihop. Tomas var på annan ort för att jobba så vi åkte dit. Och vilken överraskning det var att komma dit. När vi kom gående där mot lunchstället så såg jag en person som påminde väldigt mycket om min son. Men så kunde det ju inte vara. Han bor ju långt bort, 3 timmars bilkörning. Dessutom var det ju arbetsdag. Men så såg jag att det var min son som kom gående och gratulerade sin pappa på hans födelsedag! Som den känslomänniska jag är så blev jag otroligt rörd över att sonen tagit ledig och åkt så långt för att tillbringa en stund med sin pappa. Det tog mig hela dagen att smälta trots att det inte var min födelsedag 🙂

 

Så igår var det verkligen en minnesvärd dag på många olika sätt! Att få sova på nätterna och upptäcka att medicinen fungerar. Att möta sonen som bor långt borta komma och gratulera sin pappa gjorde mig djupt rörd!

Det känns som livet vänder nu och att det kommer bara att bli positiva saker framöver! En sak som jag har hemligt ännu som vi, jag och min man fick veta, är en överraskning för oss båda och som jag kommer att berätta om i höst. Jag har något att se fram emot. Sjukt glad och tacksam för allt just nu!

 

Med dessa rader så vill jag verkligen önska dig en fin fredag och fantastisk helg!

 

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. carina

  Så härligt att läsa om din ( eller din mans dag 😉 )dag. Fantastiskt att du genom ny läkare fått den hjälp som är anpassad för just dig.
  Stor kram och ha en fin söndag!

  0
  1. tinasinreoas

   Ja det var fantastiskt när min man fyllde år 🙂
   Ja detta med läkaren är jag så otroligt tacksam för 😀 Att få sova på nätterna känns som himmelrike!
   Kram till dig med och Trevlig vecka till dig!

   0

Lämna ett svar

Andra inlägg

Du kanske också gillar

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok

Telia- en tidsepok Telia- en tidsepok och ett avslut med en ny början. Det känns pirrigt och en aningen lite läskigt att inte längre ha

Den digitala kameran Canon

Den digitala kameran

Bilden ovan är från med min gamla digitala kameran  Canon EOS 450D, tagen på känsla och inget annat. Den digitala kameran som är så otroligt

att få till hotmail med outlook

hotmail med outlook

Alltså  hur har du gjort för att få till hotmail med outlook? Det var just det jag har undrat över  i flera dagar. Och hur

Här finner du mig också ifall du vill kika in

Tina Lennholm- Tinas Inre Oas

Det är jag som bloggar ~ Tina

Djur, Natur & Kaffe

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

Tina- Livsstil & Fotografering

Lever tillsammans med min älskade livspartner sedan 1983, vi har 3 vuxna barn och ett barnbarn.

Naturen finner jag rofylld och vacker. Min högsensitiva förmåga gör att jag går in med mycket känslor och ser det lilla vackra i något större.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Älskar hundar, katter & hästar! Djur har alltid funnits omkring mig oavsett om jag har ägt dom eller inte.

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Börjar dagen med te, därefter blir det kaffe. Njuter gärna av min trädgård så fort solen skiner!

hjartaikon- copyright by Tinas Inre Oas

 

Mina vänner beskriver mig som förtroendeingivande, humor, lugn, trygg, empatisk, lyssnande, delaktig, ärlig, givmild, omtänksam och naturlig.

KONTAKTFORMULÄR: